Dr. E.C.T.H. Tan


Voorzitter Congrescommissie

Radboudumc
Chirurgie
Nijmegen
Nederland


In Nijmegen heb ik  aan de Radboud Universiteit Nijmegen gestudeerd. Vervolgens heb ik de opleiding tot algemeen chirurg aan het Radboudumc en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen gevolgd. Tijdens mijn opleiding heb ik bemerkt dat mijn belangstelling ligt bij de Acute Geneeskunde en met name de acute traumachirurgie. Ik heb daarom mijn CHIVO- schap Traumachirurgie gevolgd in de Traumachirurgie aan het Radboudumc (als Level 1 Traumacentrum) en ben ik gaan werken als Mobiel Medisch Team arts op de Lifeliner 3 (traumahelikopter) in Nijmegen. "De beste zorg voor de ernstig gewonde patiënt zowel buiten als in het ziekenhuis".

Sinds 2005 behoor ik tot de vaste staf van het Radboudumc en ben ik tevens in dienst van het ministerie van Defensie als actief reservist. In die hoedanigheid ben ik reeds diverse keren uitgezonden geweest naar onder andere Afghanistan in de golf van Aden en het Somalisch bassin.

Na een aantal jaren lid te zijn geweest van de congrescommissie van de Traumadagen heb ik in 2012 het vice-voorzitterschap van de congrescommissie van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) op me genomen en na de Chirurgendagen van 2014 het voorzitterschap. De Chirurgendagen en de Najaarsdag zijn van oudsher de belangrijkste jaarlijkse chirurgische bijeenkomsten, waarbij de nadruk ligt op het overkoepelende karakter van de moedervereniging NVvH en op de gemeenschappelijke belangen die de verschillende subverenigingen hebben t.o.v. aanpalende beroepsgroepen. In de tijd van verdergaande differentiatie is het de heelkunde wat ons blijft verbinden. Het is ons doel als congrescommissie om een zo groot mogelijke aanwezigheid van geheel chirurgisch Nederland op beide congressen te hebben. Dit willen wij bewerkstelligen door een uitstekend en aantrekkelijk hoogstaand wetenschappelijk medisch en algemeen programma met een grote diversiteit aan sprekers samen te stellen. Beide congressen zijn niet alleen een podium voor presentatie van Nederlands chirurgisch onderzoek, maar ook voor baanbrekend internationaal onderzoek. Beide congressen vormen de ontmoetingsplek van sociaal chirurgisch Nederland. Het is het streven om de Chirurgendagen en Najaarsdag te bestendigen en te moderniseren en het de jaarlijkse chirurgische happening te maken waarbij je bijgeschoold wordt, weet wat er leeft binnen de vereniging maar ook je (oud)-collega's nog eens spreekt.