D. Oudere PatiëntHighlights Chirurgendagen 2015 


CENTRAAL THEMA: DE OUDERE PATIËNT
De patiënten worden ouder, vaak met co-morbiditeit. Wat is de impact van de veroudering op de chirurgie? Waar helpen we de patiënt mee? Het vakgebied overstijgende thema 'de oudere patiënt' staat in diverse mini-symposia centraal.

NVVH LECTURE - HUMANS AS ANIMALS: PRIMATE POLITICS, CULTURE AND MORTALITY. EEN VERGELIJKING TUSSEN AAP EN MENS
Frans de Waal, Nederlands Amerikaans bioloog, geschaard onder de 'TIME 100: The People Who Shape Our World'. Deze wetenschapper van wereldfaam over de vergelijkingen van gedrag en sociale intelligentie tussen mensen en apen. Hoe ouder hoe wijzer?

YEARLY UPDATE SUBSPECIALISMEN
We openen de Chirurgendagen met een inspireren- de update. Volgens de TEDx-methode brengen zes chirurgische toppers u in een uur op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze 6 vakgebieden.

UW PENSIOEN
Hoe zit dan nu ook alweer sinds 2015 met veranderende wetgeving en integrale bekostiging?

PROFESSOR MICHAËL LECTURE
Lucien Engelen, directeur Reshape Innovation Centre van het Radboudumc te Nijmegen. Kent u die van Apple, Google en een scalpel? De eerste twee bestaan nog wél in 2025!

PROGRAMMA DONDERDAGAVOND
Regio II neemt het voortouw met het avond- programma 'nieuwe stijl'. Een presentatie met letterlijk en figuurlijk 'kritische noten'. De Congrescommissie biedt daarna meerdere avondprogramma's; voor ieder wat wils.

THE YOUNG, THE OLD AND THE UGLY
Op beide dagen ook aandacht voor de chirurg zelf. Op 28 mei: 'De oudere chirurg een probleem of zegen?' Op 29 mei: Excellent Lecture (hooglerarensessie) 'Controversies op het gebied van opleiding en behandeling van de oudere patiënt door de (ouder wordende) chirurg'.

 

Digitale Flyer (jpeg, 2,5 Mb)